GEZOCHT: deelnemers voor uittesten workshopreeks

TestbuisStoryLab wil een nieuwe workshopreeks ‘Digital Storytelling’ op touw zetten om de mediawijze skills van jeugd(welzijns)werkers en leraars aan te scherpen. Er wordt gezocht naar 10 kandidaten die on-the-field met jongeren werken – dus geen communicatiemedewerkers – en die zich drie dagen kunnen vrijmaken voor een boeiend traject.

Doelgroep:
De opleiding richt zich tot wie tewerkgesteld is in de sociaal-agogische sector en in het onderwijs.

Doel:
Digital storytelling is een wijdverspreide en beproefde methode om een digitale videoclip op te nemen of een verhaal op een andere manier digitaal te vertolken. In de clip wordt met de eigen stem een verhaal verteld in de ik-vorm. Tekeningen, foto’s en eventueel muziekopnames verhogen de emotionele toon.
Een digital storytelling workshop reikt een manier aan om over zichzelf of bepaalde thema’s te praten en naar andermans verhalen te luisteren. Het horen van een authentieke stem verhoogt de betrokkenheid en reduceert onverschilligheid.
Het doorlopen van dit leerproces heeft een positieve invloed op het proces van identiteitsvorming. Bovendien verwerft de deelnemer een grote multimediale geletterdheid.

Programma:
De workshop loopt gedurende drie dagen en heeft als doel de verschillende aspecten van digital storytelling te behandelen: een script schrijven, voice-overs opnemen, foto’s monteren… Er wordt daarbij gewerkt met een aantal kwaliteitsvolle tools.
Naast het uitvoerende deel wordt aandacht besteed aan de methode van aanpak door het belichten van real life cases.

Werkvorm:
Via workshops worden de deelnemers begeleid bij het vertellen, schrijven, in beeld brengen en monteren van hun eigen verhaal tot een korte videoclip of andere digitale evocatie. Verschillende praktische uitvoeringen komen hierbij aan bod.

Docent:
Stefan Kolgen is gastdocent Nieuwe Media & Participatie aan de MAD-faculty in Genk. Hij is tevens coördinator van StoryLab, die werkt op onderzoek naar en van nieuwe mediavormen, met extra aandacht voor interactie en participatie.
In opdracht van diverse NGO’s en organisaties begeleidde hij talloze digital storyprojecten met kwetsbare groepen in België en daarbuiten.

Organisatie:
Data: overeen te komen, eerste kwartaal van 2015, 3 dagen, telkens van 9u30 tot 16u30
Locatie: Prekersstraat 25, 2000 Antwerpen

Kostprijs:
Deelname in de overheadkosten van € 30/persoon
Cursusmateriaal, hard- & software, broodje & drankje zijn inbegrepen
Max. 10 inschrijvingen

Meer info:
StoryLab– +32 (0)3 294 68 38 – labo@chipsvzw.beEén reactie op “GEZOCHT: deelnemers voor uittesten workshopreeks”

 1. Yves van den Boogaart schreef:

  Hallo,

  Ik werk voornamelijk als dramadocent met jongeren tussen de 14 en de 19 jaar. Daarnaast heb ik een passie voor muziek, beweging en beeld.
  Vorig jaar heb ik ook een sociaal-artistiek theaterproject (Medea) opgezet samen met De Markten en Hobo (dagcentrum voor thuislozen).
  Dat jullie op zoek zijn naar kandidaten voor de workshop ‘digital storytelling’ maakt me erg nieuwsgierig.
  Ik zou eigenlijk graag in aanmerking komen voor deze workshop.

  vriendelijke groet, Yves

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *