5 gratis tools voor datavisualisatie

Datavisualisatie

De wereld van datavisualisatie omvat heel wat spelers die allemaal een stukje van de koek willen. Hier zijn alvast 5 tools om er gratis mee aan de slag te gaan.

1. Google Data Studio ($0)

Data Studio zet je gegevens om in informatieve rapporten en dashboards die gemakkelijk te lezen, gemakkelijk te delen en volledig aanpasbaar zijn. Het is zowat het online broertje van Tableau, alleen betaal je voor die laatste een aardige som.

2. Plotly ($0 – $948)

Met Plotly maak je in een handomdraai eenvoudige, interactieve grafieken en dashboards, die je vervolgens kan delen met je publiek. Je gegevensbron kan een Excel-bestand zijn of een SQL-database. Plotly maakt eigenlijk gebruik van D3.js.

3. RAW Graphs ($0.00)

Heb je je data netjes verzameld in een Excel-bestand? Dan kan je zo aan de slag met RAW Graphs. Dit open source framework is zo eenvoudig in gebruik dat je er meteen mee aan de slag kan. Wil je toch nog een beetje meer achtergrond, dan staat er een uitgebreide handleiding voor je klaar.

4. DataWrapper ($0 – $9.948)

In drie stappen tovert DataWrapper de grafisch ontwerper in jou tevoorschijn: copy/paste je data vanuit Excel/CSV/PDF, kies een visualisatie en deel het resultaat. Eenvoudiger kan het niet.

5. Chartblocks ($0 – $480)

ChartBlocks is nog een andere datavisualisatietool. Het beperkt aantal mogelijkheden hoeft daarbij geen probleem te zijn, omdat de meest voorkomende grafieken worden aangeboden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *