5 tools voor immersive storytelling

Verhalen vertellen kan tegenwoordig ook anders dan in tekst, audio of video. Het publiek is immers meer en meer op zoek naar complete onderdompeling. Immersive storytelling zit duidelijk in de lift en met volgende tools kan je naar hartelust experimenteren.

1. Hopscotch

Maak games, mini-websites of illustraties en… leer programmeren. Met tientallen tutorials en lesplannen ben je een coder.

2. Motive.io

Motive.io is een platform dat het gemakkelijk maakt om locatie-gebaseerde augmented reality apps en games te bouwen. Start met enkele Unity-sjablonen of de Explore AR-app en op 14 uur tijd heb je een prototype in je hand. Alle locatie-diensten, kaartintegratie en een verscheidenheid aan ready-to-go game mechanics zijn inbegrepen, zodat je je game onmiddellijk live kan uittesten.

3. Wonda VR

De makers van Klynt – een platform voor de creatie van interactieve documentaires – brengen een authoring tool op de markt voor de creatie van interactieve 360-graden video’s voor Gear VR en Google Cardboard.

4. Sequel

Sequel is een makkelijk te gebruiken drag-and-drop authoring en publishing tool voor het maken van chatbots (automatische messenger robots).

5. Twine

Twine is een open source tool voor het vertellen van interactieve, niet-lineaire verhalen. Je hoeft geen code te schrijven om een simpel verhaal te maken, maar toch kan je de verhaalstructuur uitbreiden met variabelen, voorwaardelijke logica, afbeeldingen, CSS en JavaScript wanneer je daarvoor klaar bent.


Tip: Wil je meer te weten komen over de ‘kunst van het onderdompelen’, lees dan het boek van Frank Rose: ‘The Art of Immersion‘.


 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *