Interactieve verhalen maken met Zeega

Today in Zeega


UPDATE 20/20/2015
Op 19 februari 2015 maakte het team achter Zeega en GoPop bekend dat beide apps ophouden te bestaan.


 

Zeega is een gratis en laagdrempelige tool om tekst, (bewegend) beeld en audio te combineren tot een boeiend verhaal.

Statische foto’s, tekst, geanimeerde GIF’s en audio kunnen op een zeer eenvoudige en intuïtieve manier gecombineerd worden tot een digitale evocatie.

Deze vorm van digital storytelling kan gebruikt worden voor kunstzinnige uitspattingen en -statements, maar ook voor journalistieke doeleinden. Vanwege de grote toegankelijkheid en de lage leercurve is Zeega uitermate geschikt om toe te passen binnen het jeugd- en jeugdwelzijnswerk.

StoryLab ging aan de slag met leerlingen van het Lucerna College in Genk rond het thema ‘Welzijn & Discriminatie’. Er werden 4 digitale verhalen gemaakt op een periode van 6 uur, inclusief brainstormen, aanmaak van de benodigde content (audio/foto’s/geanimeerde gif’s) en afwerking. Een fototoestel, een eenvoudige audiorecorder (iPod met microfoon) en een computer met internettoegang werden ter beschikking gesteld van de leerlingen.

Bekijk hieronder één van de resultaten:

Voor het maken van de geanimeerde beelden werd gebruik gemaakt van GIFSoup.com. Fragmenten uit YouTube video’s kunnen hier omgezet worden naar geanimeerde GIF-bestanden.
De audiotrack bestaat enerzijds uit een ingesproken tekst en anderzijds uit audio-fragmenten uit een YouTube filmpje. Om de audio uit een YouTube reportage te destilleren, maakten we gebruik van KeepVid. Het geheel werd afgemonteerd met het gratis programma Audacity.

Opmerkingen:

Voorbeelden:

StoryLab organiseert laagdrempelige workshops voor zowel jongeren als jeugdwerkers om aan de slag te gaan met Zeega. -> Meer info kan je bekomen via dit formulier.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *