Whiteboard animaties met VideoScribe

VideoScribe

Whiteboard animatie is populair geworden naar aanleiding van de speech ‘How schools kill creativity‘ van Ken Robinson tijdens een TED-conferentie. De Engelse RSA (Royal Society for the encouragement of Arts, Manufactures and Commerce) nam een deel van de speech over en liet een illustrator een grote cartoon uitwerken; perfect getimed bij het gesproken woord. (Bekijk de animatie op YouTube).

Met VideoScribe kan je zelf whiteboard animaties aanmaken in een handomdraai. Je hoeft helemaal geen tekenaar of programmeur te zijn. Het programma bevat een resem aan vrij te gebruiken illustraties en muziek.

Whiteboard animaties zijn bijzonder nuttig om dingen uit te leggen of om verhalen te vertellen. StoryLab ging zelf aan de slag met Videoscribe en maakte volgende animatie:

StoryLab organiseert workshops voor jongeren en jeugdorganisaties om aan de slag te gaan met VideoScribe. -> Meer info kan je bekomen via dit formulier.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *