Facebook opent Instant Articles voor iedereen

Facebook Instant Articles

Sommige uitgevers die uitkijken naar de mogelijkheid om content beschikbaar  te maken via Facebook Instant Articles, hoeven niet te veel langer wachten. Facebook maakte onlangs bekend dat elke uitgever er vanaf april 2016 gebruik van kan maken.

De reden hiervoor is misschien niet ver te zoeken, want Google kondigde onlangs ook aan dat het zijn soortgelijke technologie, Accelerated Mobile Pages, ook voor het grote publiek ter beschikking zal stellen.

Facebook Instant Articles zorgen ervoor dat je publicaties er fraai uitzien zonder dat je de Facebook app moet verlaten. Tal van interactieve elementen kunnen worden toegevoegd en het geheel laadt ook veel sneller dan gewone webpagina’s.

Je kan een fan zijn van Facebook of niet… maar we zouden toch aanraden om deze boot niet te missen. Je kan je als uitgever alvast aanmelden op deze pagina. Vervolgens dien je de technologie te implementeren binnen je eigen content management systeem en daarvoor contacteer je best een professioneel die van wanten weet.

Maak je als uitgever gebruik van WordPress, dan kan je PageFrog installeren. Deze plugin voor WordPress zorgt ervoor dat je artikels meteen klaargestoomd worden in wel drie nieuwe formaten: Facebook Instant Articles, Google Accelerated Mobile Pages en Apple News Format.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *