Stop typing! Start speaking!

dragon-dictation

Dragon is ideaal om zelf afgenomen interviews mee uit te schrijven dus, of je eigen artikels on the spot te dicteren vanachter je laptop of doodgewoon op je gsm. De Dragon spraakherkenningssoftware is handig voor journalistiek werk, voor school of voor gewoon thuisgebruik.

Met je eigen stem bepaal je de snelheid van je tekstproductie. Dragon herkent accuraat welke interne of externe micro je kan gebruiken. Het uitgebreide desktop-pakket is betalend maar de mobile apps zijn gratis. Het betalend pakket kan je ‘stem’ zowel omzetten in een getypte tekst, maar ook in bepaalde commando’s, met een directe link naar andere programma’s, zodat je b.v. in Word gewoon met je stem kan aangeven of iets in vet of cursief moet verschijnen… De eenvoudige gratis app voor smartphone & tablet zet gesproken tekst onmiddellijk om in getypte tekst, met uiteraard de nodige typfouten. Het is alvast sneller dan continu terugspoelen en manueel uittypen. De woordherkenning werkt behoorlijk goed, maar articulatie blijft belangrijk.

Voorlopig is Nederlands enkel beschikbaar voor windows. Hopelijk komt er snel ook een uitbreiding op het pakket voor mac.

Dragon Dictation in iTunes app store

Dragon Speech Recognition in Google PlayGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *