Davinci Resolve, zwarte magie voor non-linear editing

Davinci Resolve 12.5

Blackmagic Design is een Australisch bedrijf dat al een behoorlijke tijd producten ontwikkeld voor de creatieve videomarkt. Hun aanbod bevat zowat alles op hard- en softwarevlak voor het maken, monteren, afwerken en distribueren van professionele videocontent. In hun ruim productenaanbod bevindt zich echter ook de montage en -kleurcorrectie software DaVinci Resolve 12.5.

Dat dit professioneel pakket gratis wordt aangeboden, is een doorn in het oog voor andere spelers op de markt zoals Adobe Premiere Pro en Apple Final Cut Pro. Het lijkt er immers sterk op dat professionele videomonteurs vaker kiezen voor de kosteloze oplossing van Blackmagic Design.

De sterkte van DaVinci Resolve 12.5 is de combinatie van montage, multi-camera montage, kleurcorrectie, afwerking en codering in een eindformaat binnen eenzelfde pakket. Net zoals bij andere professionele software is er een aanzienlijke leercurve, vooral voor wat betreft kleurcorrectie of grading, maar die weegt niet op ten opzichte van de eindeloze reeks mogelijkheden die gratis in je schoot vallen.

Wil je echt professioneel aan de slag, dan stelt dit softwarepakket voor MacOS X of Windows je in staat om zwarte magie te verspreiden op de beeldbuis.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *