Snel en gratis vectoriële afbeeldingen creëren

Vectr

Vectoriële afbeeldingen maken gebruik van wiskundige formules om je ontwerpen te beschrijven. Die mathematische formules formules worden vertaald naar punten die verbonden zijn met lijnen of curves. Die werkwijze maakt het mogelijk om enerzijds je design uit te vergroten zonder kwaliteitsverlies en anderzijds een kleine bestandsgrootte te behouden. Pixel based graphics of rasterafbeeldingen hebben die voordelen niet.

Adobe Illustrator is misschien wel het best gekende programma om vectoriële tekeningen aan te maken. Als je echter wat minder ambitieus bent, dan is er een gratis tool waarmee je aan de slag kan: Vectr.

Het programma is erg gebruiksvriendelijk en heeft daardoor een interessante leercurve. Een uitgebreide reeks tutorials stellen je behoorlijk snel in staat om het onderste uit de kan te halen: van het creëren van YouTube graphics tot het maken van infografieken.

Vectr is beschikbaar voor zowat alle computerplatformen als stand alone programma. Daarnaast is er tevens een online versie.

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *