PIDMAG N°7 als iBook

PIDMAG N° 7

StoryLab werkte afgelopen week aan een interactieve versie voor iPad van PIDMAG N° 7, het magazine van C.H.I.P.S. StampMedia.

Als tool voor de ontwikkeling maakten we gebruik van iBooks Author. Een gratis app voor Apple computers voor creatie van multi-touch-boeken.

Alle grafische elementen – foto’s en eps lijntekeningen – uit de gedrukte versie werden verzameld en aangepast naar hanteerbare formaten en verkleind tot het strikt noodzakelijke. Op die manier wordt het eindresultaat niet te groot en kan het op een aanvaardbare tijd binnengehaald worden.

Een tijdschrift voor iPad zonder interactiviteit is natuurlijk uit den boze en biedt geen meerwaarde. Daarom werden beaalde hoofdstukken verrijkt met pop-overs en videomateriaal.

iBooks Author is een eenvoudige applicatie met een lage leercurve. Een nadeel is wel dat het enkel beschikbaar is voor Apple computers en dat het eindresultaat enkel op een iPad weergegeven kan worden. Maar de resultaten zijn verbluffend.

StoryLab geeft workshops voor het maken van iBooks en experimenteert met alternatieve boekvormen. -> Meer info kan je bekomen via dit formulier.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *