Aan de slag met StoryMapJS

StoryMapJS

StoryMapJS is een gratis tool die je toestaat om multimediale verhalen te vertellen gebaseerd op een geografische kaart. Maar dat niet alleen! Je kan nu er als het ware ook mee over een foto of kunstwerk navigeren of een reis maken over een historische kaart.

Net zoals bij TimeLineJS, maakt StoryMapJS gebruik van een Google document om de data op te slaan en weer te geven. Vooraleer je van start kan gaan, dien je dus te beschikken over een Google account.

TIP!
De interface voor het maken van een StoryMap is bijzonder eenvoudig. Je verzamelt wel best al je materiaal op voorhand (locaties, video’s, foto’s, bijhorende teksten, …).
Vervolgens ga je structureel te werk: fiche per fiche volledig invullen. (En bijvoorbeeld niet: eerst alle foto’s opladen, dan alle locaties toevoegen, …).

Enkele voorbeelden:

Maar er is meer. Sinds kort biedt StoryMap de mogelijkheid om een eigen foto te gebruiken voor een visuele wandeling: bijvoorbeeld een hoge resolutie foto van een schilderij of een replica van een antieke of verzonnen kaart.

StoryLab organiseert laagdrempelige workshops voor zowel jongeren als jeugdwerkers om aan de slag te gaan met StoryMap JS. -> Meer info kan je bekomen via dit formulier.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *