Infogr.am voor visualisering van data

Infogr.am

Infogr.am is web based tool om snel en eenvoudig data zichtbaar te maken in een duidelijke en aantrekkelijke vorm. Aan de hand van een ingebouwde spreadsheet omgeving kan je de gegevens inbrengen en aanpassen. Vervolgens kies je de wijze waarop die gegevens zichtbaar worden gemaakt: staaf- of taartdiagram, wordcloud, pictogrammen, … Het is tevens mogelijk om landkaarten, video’s, vrije tekst en foto’s toe te voegen. Het interactieve resultaat kan je online bekijken of plakken in je blog of website.

Infogr.am is grotendeels gratis. Voor een klein bedrag heb je echter toegang tot de professionele versie. Daarbij beschik je over extra layout-stijlen en de mogelijkheid om je infografieken binnen te halen in PNG- of PDF-formaat.

C.H.I.P.S. StampMedia, het jongerenpersagentschap, gebruikt de professionele versie van Infogr.am voor het bondig visualiseren van data.

Enkele voorbeelden:

StoryLab organiseert laagdrempelige workshops voor zowel jongeren als jeugdwerkers om aan de slag te gaan met Infogr.am. -> Meer info kan je bekomen via dit formulier.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *