De impact van tweeten met foto’s, video’s, hashtags en ​​links

Twitter

Twitter data analyst Douglas Mason analyseerde onlangs meer dan twee miljoen tweets door geverifieerde gebruikers gestuurd in de VS op het gebied van overheid, muziek, nieuws, sport en tv. De resultaten bevestigen de trend dat tweets die visuele elementen bevatten, meer aanzetten tot engagement bij de volgers.

Wil je als journalist je boodschap beter verspreid zien en meer retweets ontvangen, dient je twitterbericht één van volgende elementen te bevatten:

  1. Foto (boost van 27% in Retweets)
  2. Quote (boost van 25% in Retweets)
  3. Cijfer (boost van 22% in Retweets)
  4. Video (boost van 15% in Retweets)
  5. Hashtag (boost van 14% in Retweets)

Het onderzoek toont aan dat er behoefte is aan een genuanceerde en verfijnde aanpak van Twitter en sociale media in het algemeen. Verschillende doelgroepen voor verschillende onderwerpen op verschillende platforms gedragen zich op verschillende manieren.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *