Longreads maken met Creatavist

Longread

Creatavist is een krachtige online tool voor het maken en multi-platform publiceren van digitale verhalen. Omdat de initiefnemers bestaan uit een verzameling van journalisten, eindredacteurs, coders, designers en uiteraard lezers, is deze tool uitermate geschikt om te worden gebruikt door verhalenmakers zonder programmeercompetenties. De focus ligt op het verhaal, niet op de technologie.

Creatavist is niet gratis, alhoewel iedereen wel kan experimenteren en één verhaal kan uitwerken. Een standaardlicentie kost je $10 per maand waarmee je een onbeperkt aantal verhalen kan aanmaken en ter beschikking stellen. Voor $250 per maand kan je echter aan de slag met een Pro-licentie en die stelt je in staat om al je verhalen samen te voegen in een eigen app voor iPad of iPhone (een Android-versie is onderweg).

Voor elk verhaal kan je bepalen wat de output is: een web-versie, in ePub-formaat, geschikt voor iBook of Kindle, toegankelijk via de Creatvist App voor iPad en/of je eigen app.

StoryLab creëerde een ‘longread’ voor webbrowser met Creatavist waarbij tekst en foto’s in een ‘endless scroll’ met ‘Parallax-effecten’ worden geplaatst.

Bekijk hier het resultaat: “In het leven moet je leren falen” – Tekst: Joy De Meulemeester, Coverfoto: Alisa Nadezhkina

StoryLab organiseert workshops voor jongeren en jeugdorganisaties om aan de slag te gaan met Creatavist. -> Meer info kan je bekomen via dit formulier.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *