De zielenzorg van Jefke Tuf – een interactieve documentaire

De zielenzorg van Jefke Tuf - een interactieve documentaire

Van 1924 tot 1979 stonden de Zusters van de Orde der Dochters van Liefde in voor de verzorging van zieken en gewonden in ’t Kliniekske van Winterslag. Eén van de zusters was sinds 1968 actief in de thuiszorg: zuster Marie-Josephe. Ze reed daarbij heel de cité door op een Solex, en verwierf daarbij de bijnaam “Jefke Tuf”. Zuster Marie-Josephe stond echter in voor meer dan lichamelijke verzorging van haar patiënten; een sociale assistente avant la lettre, die oor had voor de dagdagelijkse beslommeringen.

StoryLab brengt Jefke Tuf terug tot leven in een interactieve documentaire. Zuster Marie-Josephe gaat opnieuw met haar Solex op stap doorheen de cités van Winterslag, om vast te stellen hoe het staat met de zielenzorg van de bewoners.

Daarom zijn we op zoek naar mensen die willen getuigen over de dagdagelijkse gang van zaken in Winterslag. Mensen die een verhaal hebben over waar zij terecht kunnen met hun beslommeringen, hun verdriet of hun geluk.
Met andere woorden, waar kunnen/komen mensen terecht voor hun zielenzorg.

Heb je een verhaal, van vroeger of nu, dat je leven getekend heeft en ben je bereid om dat te delen? Of ken je iemand die iets ingrijpends heeft meegemaakt?

Laat het ons weten!
Wij bundelen de verhalen op een innovatieve manier en geven ze terug aan de bewoners van Winterslag.

Boumediene Belbachir – 0499 30 80 32
Stefan Kolgen – 0475 932 539

Dit project is een initiatief van C.H.I.P.S. vzw onder leiding van Boumediene Belbachir en Stefan Kolgen.
C.H.I.P.S. vzw geniet de steun van de Stad Genk en de Vlaamse Gemeenschap – afdeling jeugd.2 reacties op “De zielenzorg van Jefke Tuf – een interactieve documentaire”

  1. Colette Victor schreef:

    Ik heb van 2012 – 2014 aan in soortgelijke project in Genk gewerkt – The Power of Life Stories. Ik zou graag meer over dit project willen weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *