C.H.I.P.S. Labo participeert aan Google Hangout voor de VN

Google Hangout 25 jaar Kinderrechtenverdrag

Naar aanleiding van 25 jaar Kinderrechten heeft StoryLab deelgenomen aan een project van de Verenigde Naties. Daarvoor trokken Alice Elliott (16) en Sofia Smorscek (17) van het jongerenpersagentschap StampMedia naar Kinderrechtenorganisatie UNICEF, ngo voor Kinderrechten KIYO, ngo Plan België en Multicultureel Jongerencentrum Chicago in Brussel. Ter plekke verzamelden de jonge reporters de meningen van jongeren uit alle lagen van de samenleving, en dan specifiek over hoe ze als minderjarigen in ons land hun rechten ervaren.

De twee jonge reporters traden als vertegenwoordigers op van alle Belgische jongeren tijdens een discussie met de VN-landen Tanzania, Gambia en Turkije. De keuze voor de tool waarmee die discussie live gevoerd kon worden, viel op de Google Hangout, een gratis programma voor instant messaging, IP-telefonie en videoconferentie, ontwikkeld door Google.

Het voordeel van de Google Hangout is dat buitenstaanders via een openbare URL de verschillende deelnemers aan een videoconference kunnen volgen. De toeschouwers delen live hun ideeën, vragen of opmerkingen via een chatvenster, of via een app een ‘like’ of ‘dislike’ geven aan de standpunten van de deelnemers. Na afloop van de Google Hangout krijgen de toeschouwers een overzicht van welke passages de meest (of minst) favoriete van het gesprek waren, met een rechtstreeks link naar die passage in het gesprek. De belangrijkste factor om de Hangout tot een goede einde te brengen, is een stabiele internetverbinding. In de Hangout van de Verenigde Naties konden de Tanzaniaanse jongeren bijvoorbeeld niet volledig deelnemen door een slechte verbinding.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *