Data van het web verzamelen met import.io

import.io

Vooraleer je data kan visualiseren, dien je ze te verzamelen, te structureren en om te zetten naar een ‘leesbaar’ formaat. Op het web wordt allerhande data aangeboden, maar zelden is die beschikbaar voor kant en klaar gebruik.

import.io is een gratis tool waarmee iedereen in staat is om het gigantische aanbod gegevens op het web aan te boren. Het stelt ontwikkelaars, data-liefhebbers en journalisten in staat om die gegevens snel te verzamelen (datascraping) en om te zetten naar een werkbaar formaat zonder één lijn programmeercode te schrijven.

Gestructureerde en eenvormige data is immers een absolute noodzaak voor een correcte visualisering met bijvoorbeeld Infogr.am.

StoryLab organiseert laagdrempelige workshops voor zowel jongeren als jeugdwerkers om aan de slag te gaan met import.io. -> Meer info kan je bekomen via dit formulier.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *