Odyssey.js, een mapping tool voor verhalenmakers

odyssey.js

Odyssey.js is een gratis tool om tekst, foto’s en interactieve kaarten met elkaar te integreren voor het maken van een digitaal verhaal. Je hoeft helemaal geen programmeur te zijn om aan de slag te gaan, alhoewel de gebruiksvriendelijkheid iets lager ligt dan bij StoryMapJS.

Maarten Lambrechts, journalist bij De Tijd, werkt al een tijdje met Odysey.js. Onlangs nog gebruikte hij deze tool voor het mappen van een verhaal rond de internationale kalkgroep Lhoist in het kader van het LUXLEAKS dossier.

StoryLab organiseert laagdrempelige workshops voor zowel jongeren als jeugdwerkers om aan de slag te gaan met Odyssey.js. -> Meer info kan je bekomen via dit formulier.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *