Interactieve PIDMAG met als thema ‘Taal’

PIDMAG #9

25 jonge vrijwilligers van C.H.I.P.S. StampMedia werkten samen met journaliste Sara Vandekerckhove (De Morgen) aan PIDMAG 9. Het thema van de negende editie van het magazine, dat net als de volledige inhoud en lay-out door de jongeren bepaald wordt, is ‘Taal’.

Schuiven, wroeten, schaven, verfijnen… Elke tekst is een gevecht. Telkens weer. Tegen clichés, herhalingen, flagrante fouten of onduidelijkheden. Vaak met taal als enige wapen. Een wapen dat verontwaardiging kan veroorzaken, dat informatie kan delen of bewust kan maken. Een ultiem middel om mensen mee te sleuren in verhalen die boosheid oproepen, verwonderen of ontroeren.

Het thema van deze PIDMAG, dat net als de volledige inhoud en lay-out door de jongeren bepaald wordt, is ‘Taal’. Sara Vandekerckhove, redacteur binnenland bij De Morgen, ruilde haar stoel als journalist in voor die van hoofdredacteur. Vandekerckhove begeleidde 25 jonge vrijwilligers van C.H.I.P.S. StampMedia op vlak van tekst, foto, video en digitale media.

PIDMAG is het magazine van het jongerenpersagentschap C.H.I.P.S. StampMedia. Deze editie is verkrijgbaar op papier en als PDF. Jeroen Convens ontwikkelde voor C.H.I.P.S. StoryLab een interactieve versie voor iPad.
Downloaden kan ook via: http://www.stampmedia.be/pidmag.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *