De Zielenzorg van Jefke Tuf – een transmediale documentaire

De Zielenzorg van Jefke Tuf - een transmediale documentaire met wijkbewoners van Winterslag

Van 1924 tot 1979 stonden de Zusters van de Orde der Dochters van Liefde in voor de verzorging van zieken en gewonden in ‘t Kliniekske van Winterslag. Eén van de zusters was sinds 1968 actief in de thuiszorg: zuster Marie-Josephe. Ze reed daarbij heel de cité door op een Solex, en verwierf daarbij de bijnaam “Jefke Tuf“. Zuster Marie-Josephe stond echter in voor meer dan lichamelijke verzorging van haar patiënten; een sociale assistente avant la lettre, die oor had voor de dagdagelijkse beslommeringen. Zuster Marie-Josephe gaat opnieuw met haar Solex op stap doorheen de cités van Winterslag, om vast te stellen hoe het staat met de zielenzorg van de bewoners.

StoryLab brengt Jefke Tuf terug tot leven in de vorm van een transmediale documentaire. Het volledig verhaal bestaat uit: een interactieve webdocumentaire, radio-uitzendingen, een tentoonstelling, een interactieve wandeling en een kijk- & luisterboek.

Het volledige project is nu beschikbaar op www.jefketuf.be !

Dit project is een initiatief van C.H.I.P.S. StoryLab onder leiding van Boumediene Belbachir en Stefan Kolgen.

Met dank aan:
Stefan Perceval (bindteksten en stemregie), Christine Verheyden (stem van Jefke Tuf), Studio Hype (audio-opnamen), Paul Beyens (archieffoto’s), Ingrid Tokaruk (stand-in Jefke Tuf), Thomas Billen (lay-out folder), Heemkring Heidebloemke, Ahmed Biga, Andrea Coemans, Antonio Bolla, Eddy Wintmolders, Eline Billen, Frans Jozef Vliegen, Gianni Merola, Ivano Ventura, Jasper Moermans, Marcel Beutels, Roger Gaspercic, Wendy Tkacz, Yasemin Yilmaz, Fatima Assekkour, …Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *