izi.TRAVEL: audiogidsen voor stadswandelingen en musea

izi.TRAVEL

izi.TRAVEL is een gratis platform en smartphone applicatie voor het maken en verspreiden van multimediale gidsen voor stadswandelingen of musea. Recent nog is een nieuwe versie in omloop die het mogelijk maakt om een quest of zoektocht aan te bieden.

Er zijn 2 mogelijkheden om met izi.TRAVEL aan de slag te gaan: enerzijds kan je een gps-gestuurde stadswandeling aanmaken, anderzijds is het mogelijk om de applicatie in te zetten als audiogids voor een museum of een tentoonstelling.

Stadswandelingen komen in 2 smaken: ofwel stel je alle locaties meteen ter beschikking van de gebruiker, ofwel dient een voorafbepaalde volgorde te worden doorlopen. De laatste methode stelt je in staat om bepaalde informatie slechts vrij te geven na het bezoeken van een specifieke locatie of door het beantwoorden van een vraag.

Vermits de GPS-functie van je smartphone niet nuttig is binnen een museum, maakt izi-TRAVEL gebruik van een numeriek klavier voor ingave van het nummer een bepaald object of kan je gebruik maken van vooraf gegenereerde QR-codes die je met de camera van je smartphone kan inscannen om bepaalde content op te vragen.

Het CMS-systeem voor het creëren van een audiotour werkt zeer eenvoudig en kent een intuïtieve opbouw. Je doet er wel goed aan om vooraf goed na te denken over de uitwerking van een multimediaal verhaal. Zorg meteen ook dat alle basismateriaal – zoals teksten, foto’s, video- en audiobestanden – klaar zijn voor gebruik.

De izi.TRAVEL app is beschikbaar voor iPhone/iPad, Android en Windows. Audiotours kunnen vooraf gedownload worden, zodat je niet al te veel bandbreedte verspilt wanneer je ter plekke bent.

C.H.I.P.S. StoryLab ging aan de slag met izi.TRAVEL en toverde de audiowandeling ‘Met Jefke Tuf door Winterslag‘ om tot een gps-gestuurde ervaring.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *