Met TapeWrite maakt audio – eindelijk – een kans om viraal te gaan

TapeWrite

StoryLab schreef eerder reeds over het probleem van audio om viraal te gaan. Enerzijds wordt audio voornamelijk geconsumeerd wanneer we met iets anders bezig zijn – wachten op de bus, onderweg met de auto – waardoor delen geen evidentie is. Anderzijds is het nog niet mogelijk om vlotjes een klein fragment van een lange podcastaflevering te delen via sociale media.

Met de nakende komst van TapeWrite kunnen deze problemen wel eens voor goed verholpen worden. Met TapeWrite kan je langere audiobestanden opdelen in kortere secties. Elke sectie kan dan gekoppeld worden met een stukje tekst, een foto of een kort citaat, die weergegeven worden tijdens het afspelen. De luisteraar kan op die manier de interessante stukjes vlaggen, individueel becommentariƫren of delen via sociale media.

TapeWrite springt daarmee op de boot van een belangrijke trend: cardification. Cards zijn kleine, deelbare stukjes informatie die bijzonder geschikt zijn voor mobiele dragers. Nu nog hopen dat de makers van TapeWrite ook de mogelijkheid zullen voorzien om stapels of stacks te maken op thema, onderwerp of andere criteria.

Onze raad is dan ook om snel aan de slag te gaan met die nieuwe medium dat gesproken woord omzet in een sociale beleving. Eindelijk!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *