FYUSE

fyuse

‘Fyuse’ is een ruimtelijk fotografie-app, waarmee iedereen met een smartphone 3D-beelden kan vastleggen. Deze beelden, of ‘fyuses’ worden gegenereerd door het kantelen van je telefoon of door over je scherm te swipen. Fyuse legt de fysieke ruimte vast, en is niet afhankelijk van tijd, zodat je bepaalde momentopnames vanuit verschillende invalshoeken kan bekijken, op je eigen tempo, en daar dan mee aan de slag kan gaan. De makers van deze ‘spatial app’ wilden dan ook een kleine revolutie ontketenen in de manier waarop de gebruiker omgaat met beelden van de omgeving bij het maken van een bepaalde foto, door middel van hun zgn. ‘surround view technology’.

In de praktijk betekent dit dat een Fyuse-beeld wordt vastgelegd door het bewegen van je telefoon in een panorama-achtige manier tijdens het nemen van de foto, waarna je de foto moet bekijken en de vastgelegde scene finaal verder kan manipuleren door het kantelen (‘tilten’) van je smartphone.

Maar Fyuse wil meer aanbieden dan een app voor het vastleggen en bekijken van ‘surround view’ foto’s. Het biedt ook tutorials & guides voor beeldopnames (of ‘captaties’), je kan ook 3D post-it-like-tags bevestigen aan objecten in een door jou vastgelegde beeldscene, en Fyuse stelt ook een reeks van filters beschikbaar om je beelden verder te ‘customizen’.

Uiteraard kan je alles delen via Facebook, Twitter en andere social media.

Voor het vlot organiseren van de inhoud, biedt deze app ook een visual messageboard tussen Fyuse-gebruikers en hun galleries met beelden aan in de stijl van Pinterest, en dit zelfs met onbeperkte cloud storage .

Beschikbaar in de iTunes app store & Google PlayGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *