Giphy Cam

giphy cam

Misschien voor velen een open deur, maar het gebruik van meme’s & GIF’s kan je tegenwoordig echt niet meer wegdenken uit de wereld van social media; een GIF (Graphics Interchange Format) of ‘animated GIF’ is eigenlijk een ‘stille’ & korte loop van beeld (video of video-animatie van enkele foto’s), die in online communicatie een bepaald gevoel moet uitdrukken, dat eerder een komisch, satirisch of emotioneel effect zal sorteren bij de kijker of ontvanger ervan.

Op alle social media, en zelfs op gedegen journalistieke fora wordt deze summiere storytelling tool dan ook volop ingezet om een boodschap wat kracht bij te zetten, al is het dan vaak in de eerder ironische sfeer. Het internet puilt uit van de gratis te downloaden GIF’s, maar je kan ze ook gewoon zelf creëren.

Er zijn online een hoop gratis apps beschikbaar om zelf GIF’s te maken, maar we zouden Giphy Maker willen aanprijzen/eruit lichten omwille van de grote gebruiksvriendelijkheid.

https://giphy.com/create/gifmaker geeft een uiterst gemakkelijk ‘drag & drop’-systeem om in enkele minuten een mooie GIF te maken.

Ook de gratis app Giphy Cam (beschikbaar in iTunes app store) werkt vlot. Uiteraard zijn er nog tientallen andere interessante apps beschikbaar die dezelfde gebruiksvriendelijke tool aanbieden, zoals b.v. de GIF-editor ‘Gifx’.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *