Knight Lab werkt aan twee nieuwe tools

SceneVR en StorylineJS

Knight Lab is een community van designers, developers, studenten en professoren die experimenteren met tools die de journalistiek bevorderen. We kennen hen reeds van onder andere StoryMapJS, TimeLineJS, JuxtaposeJS en SoundCiteJS. Twee nieuwe experimenten lopen momenteel in beta op hun website: SceneVR en StorylineJS.

Met SceneVR kan je een reeks panoramische of 360 graden foto’s omzetten in een navigeerbaar verhaal. Aan de hand van een spreadsheet-model kan je je foto’s ordenen en tekst toevoegen. Je werkt dus op dezelfde, herkenbare manier dan met TimeLineJS.

StoryLineJS bied je de mogelijkheid om een lijngrafiek te annoteren en interactief te maken zodat je ‘het verhaal achter de cijfers’ kan vertellen. Om aan de slag te gaan heb je echter wel wat meer technische kennis nodig, want de installatie van een persoonlijke webserver op je computer is een noodzaak.

Beide tools zijn nog in ontwikkeling waardoor er hier en daar nog wel wat haperingen verscholen zitten. Knight Lab kennende zijn we er echter zeker van dat binnen afzienbare tijd deze nieuwe tools een gretige afzetmarkt zullen vinden onder mainstream nieuwsmedia.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *