22-jarige student maakt interactief reisverhaal over Koerdistan

Bahram in Koerdistan

>>>GRATIS DOWNLOAD<<<

Bahram Maaruf (22) studeert sociaal-cultureel werk aan de KHLeuven. In het kader van zijn studies keerde hij samen met zijn vader terug naar Iraaks Koerdistan. In samenwerking met C.H.I.P.S. vzw verwerkte hij zijn bevindingen en ontdekkingen eerst tot een blog, later tot een interactief (audio)boek.

Bahram omschrijft zichzelf als een ‘tweedegeneratiemigrant’. Alhoewel hij opgegroeid is in Vlaanderen, groeide bij hem de noodzaak om het Koerdische deel van zijn identiteit samen met zijn vader te ontdekken. Hij mocht van de KHLeuven in de periode maart-april afreizen naar Irak en hield een dagboek bij voor het opleidingsonderdeel Intercultureel werken

Het verslag van deze ontdekkingstocht werd verwerkt tot een interactieve evocatie. Deze voert de lezer mee naar alle bezochte plekken en geeft extra duiding bij personen, plaatsen en geschiedkundige feiten.

C.H.I.P.S. vzw reikt met dit initiatief en vanuit het jeugdwerk mogelijkheden aan voor nieuwe publicatiemethoden via digitale media. De publicatie zal toegankelijk zijn via webbrowser, als iBook, geschikt voor Kindle en via een speciale app voor iPad.

Het reisverhaal wordt voorgesteld in aanwezigheid van Bahram en zijn vader.

Wanneer:
Dinsdag 24 juni 2014 om 19u

Waar:
KHLeuven- departement Sociale School Heverlee
Groeneweg 151, 3001 Heverlee

Meer informatie:
Stefan Kolgen – C.H.I.P.S. vzw – coördinator StoryLabstefan@chipsvzw.be – 0475 932 539
Francine Demarsin – KHLeuven – stafmedewerker communicatie – francine.demarsin@khleuven.be – 016 375 100

Wil je erbij zijn tijdens de voorstelling, stuur dan een mail naar labo@chipsvzw.beGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *