TouchCast: een huwelijk tussen video en het web

TouchCast

Enkele weken geleden pakte de BBC Taster uit met een serie van 20 interactieve video’s onder de noemer ‘Story of Now‘. In dit experiment wordt ingegaan op een aantal fundamentele vragen over de menselijke conditie en de wereldgeschiedenis.

BBC Taster is de plek waar de BBC allerhande nieuwe vormen van storytelling uittest en loslaat op het publiek voor evaluatie. Story Of Now werd geproduceerd in opdracht van de BBC en maakt gebruik van TouchCast-platform. (Spijtig genoeg is Story Of Now enkel vanuit het Verenigd Koninkrijk te bekijken).

TouchCast biedt de mogelijkheid om video op te nemen en te editeren via een iPad app. Naast het beheren van effecten en green screens, kan je zogenaamde vApps (= video apps) toevoegen zoals Twitter streams, Facebook pagina’s, YouTube video’s, Google maps, enz. De iPad app is, voorlopig nog, gratis beschikbaar. Je dient echter wel te beschikken over iOS 8.x.

Ook de VRT experimenteert met TouchCast. “Koppen”-presentator Tim Verheyden blikt interactief terug op zijn reportage ‘1 maand zonder suiker’.

StoryLab organiseert workshops voor zowel jongeren als jeugdwerkers om aan de slag te gaan met TouchCast. -> Meer info kan je bekomen via dit formulier.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *